Review Maxima Medisch Centrum EIndhoven/Veldhoven

Het Maxima Medisch Centrum heeft een doofpot-mentaliteit. Als het niet goed gaat, geven ze geen gehoor. De klachtenfunctionaris haalt weinig uit, de arts ontkent gewoon dat er wat was. Je krijgt geen antwoorden op je vragen als je niet zelf al keihard bewijs hebt dat er iets mis ging. Zolang ze het kunnen ontkennen en daarmee wegkomen, zullen ze dat doen.

Er wordt bijvoorbeeld luchtig gedaan, het was maar een klein bloedinkje, ook al heb je een groot misvormd litteken op je buik, vermoedelijk van de haast waarmee ze een extra snee in je gemaakt hebben om het bloeden te stoppen. Ze proberen je zo veel mogelijk wijs te maken dat er helemaal niks aan de hand is, zodat jij gesust wordt. Operatiebeelden krijg je pas na een maand, en dan krijg je maar 1 minuut ervan en een fotootje, in plaats van beelden van de hele ingreep. Er achter komen wat ze nou precies in je lijf gedaan hebben kun je vergeten.

Als je bij MMC onder het mes gaat, kun je er ook vanuit gaan dat er op je geƫxperimenteerd wordt. Grote kans dat je wordt geopereerd door een arts in opleiding, zonder dat je dat vantevoren verteld wordt. Dat wordt zelfs op de OK niet tegen je gezegd, maar goed dan is het ook rijkelijk laat om het nog te vragen, niewaar?

Ze doen bovendien ingrepen die al achterhaald zijn en kennen de bekende complicaties hiervan niet. Ze lopen erg achter. Met name gynaecologie, die plaatsten in 2015 nog Essure terwijl in Amerika in 2011 al ernstige complicaties bekend waren. Ze lopen jaren achter.

De oogarts is niet veel beter, die is niet op de hoogte van de inmiddels wetenschappelijk ruimschoots bekende oorzaken voor hoge myopie.

Diagnostiek van problemen is slecht, ze kunnen alleen maar protocollen volgen, als je geen standaard-ziektebeeld hebt, dan kun je het bij MMC vergeten, ze herkennen ernstige complicaties van hun eigen ingrepen niet.

Als je bij MMC een ingreep zelf bestelt en aangeeft wat je wel en niet wil, dan is het prima en dan krijg je het ook vergoed, dus prijs-kwaliteit verhouding mwa. Je kunt het denk ik beter uit eigen zak ergens betalen als je toch ook zelf het denkwerk moet doen. Als je echt ziek bent, of als je een arts zoekt die meezoekt naar de oorzaak van je problemen, dan moet je niet hier zijn.