Volgende week

Ik heb een rare kronkel in mijn hoofd.

Stel, het is zaterdag en de eerste dag van de maand. Ik zeg: “Zullen we volgende week woensdag afspreken?”  Op welke dag van de maand wil ik dan met je afspreken?

Ik denk, volgens mijn vriend als enige persoon op de wereld, aan de 5e. En ja, ik weet dat we daar de prima uitdrukking ‘aanstaande woensdag’ voor hebben, maar toch is volgende week woensdag voor mij, in dit geval, hetzelfde. In mijn hoofd begint de week namelijk op maandag, en ‘volgende week’ is dus ‘de week van eerstvolgende maandag’.

Anderen hanteren juist ‘volgende week’ = ‘vandaag plus zeven dagen’ en bedoelen dus de 12e.

Zijn er meer mensen die geen dynamische maar een statische week hanteren bij de term ‘volgende week’? Vandaag maar eens een vergelijkend onderzoek onder mijn collega’s doen 😀

Het is vandaag woensdag. Wanneer is volgens jou ‘volgende week maandag’? Nu we het er toch over hebben, wanneer is ‘maandag over twee weken’? Toch fijn dat we datums hebben. De 5e dus, tot dan!