Column ideeen

Ideeen

 1. Samenwonen is niet makkelijk

  Ik heb sinds een jaar ook een exemplaar in huis.

  Hoef nu nog maar met 1 persoon uit te vechten wiens was/afwas/afval/eenzame sok dit is.

  Hij heeft ipv zaterdagavond feestgedruis in huis (groot huis) nu

  # Waarom strijken? Gooi sokken gewoon zo in de kast.

  # Hoe om te gaan met een dekenjatter? 😛 2e deken gekocht

 2. “her” met voetnoot “him” in papers is irritant lezen”
 3. Beurtblok zetten
 4. Tasje cheapskate
 5. ECTS ==> EC
 6. Post openen TU/e
 7. Asymmetrisch kaal?
 8. Linkshandigen versus rechtshandigen. Binnenkort ook een SG lezing aan gewijd. Het vraagstuk heeft me nooit zo beziggehouden, tot ik een paar dagen geleden iets zag, wat velen linkshandigen voor mij al hebben opgemerkt: de richting van het muispijltje. Muispijltje = rechtshandig. Ze zeggen dat linkshandigen creatiever zijn. Maar rechtshandigen hebben de touwtjes in handen ==> Anders formuleren, zodat je negeert dat er meer rechtshandigen zijn.
 9. Wat koop je voor een man? (cadeau) Vroeger onvoorstelbaar dat m’n moeder sokken of shirts voor m’n vader kocht. Nu heb ik hetzelfde probleem.
 10. Hoe wist mijn moeder precies welke sint-cadeautjes voor wie waren (schoorsteen was geen issue. Hoe zit dat eigenlijk bij kinderen van schoorsteenvegers?)
 11. NL/Belgisch: hoofd/kop. –telefoon –pijn (wel even checken of dat zo is naturlijk)
 12. Wanneer is land een eiland? Eigenlijk is Europa ook een eiland
 13. Hoe komt het dat mensen eerlijkheid alleen waarderen wanneer je dat inleidt met een verontschuldiging?
 14. iPod is een kwart dunner. Maar is ie dan ook een kwart breder of hoger?
 15. Schunnig grapje: “Wie was de eerste die aan koeienuiers trok”. Antwoord is simpel: Monkey see, monkey do. Als je honger hebt en je weet dat jongen melk drinken (ook bij mensen) … Niemand die zich afvraagt “Wie was de doordenkende viespeuk die dit grapje verzon?”. In navolging van die viespeuk: Waarom bleef die koe staan?
 16. Mensen hebben zich veel dingen afgevraagd, zoals: Waar blijft de zon ‘s nachts? Maar waarom was er niemand die vroeg “Als de aarde plat is, waarom zit er dan nog water in de zee?”
 17. Maan komt steeds verder van de aarde te staan: Hou dan eens op met laserstralen er op af te ketsen!
 18. God = deity = god
 19. Hoe reageer je op complimenten? Bedanken of afslaan?
 20. Forrest Gump gekeken, running across the country. Opgezocht, maar niemand lijkt zich te realiseren dat Forrest precies doet wat Jenny hem zei: Run Forrest, run. “If you ever get into trouble, don’t be brave, just run”.
 21. Slechte knoopsteek. Mocht iemand zich ooit afvragen waarom ik cheap-ass jassen koop.
 22. Nederland -> Nederlanders, Duitsland -> Duitsers, Zeeland -> Zeeuwen. Aw c’mon!!
 23. Banaan eten: really guys?
 24. Mensen zien ambiguiteiten niet. Common meal: Op lijstje je naam zetten en ‘how many guests’, maar het was mij niet duidelijk of dat inclusief mezelf was, want ik ben ook guest.
 25. Als muggen dat jeukspul injecteren zodat ze later terug kunnen komen, waarom heb ik dan nu vier muggenbulten op m’n arm? Kan nog wel snappen dat als je s’nachts woelt dat ze dan er niet bij kunnen, maar dit is onzin 😛
 26. Nobody has succesfully completed the course twice.
 27. After this life, afterlife. What about after that one?
 28. Schindler’s lift
 29. Watashi to tabemasenka? Won’t you eat with me? Wij zeggen ‘nee’ als we dat niet willen. Japanners zeggen ‘ja’ (Yes, I won’t eat with you)
 30. Daredevil: Waarom wordt die niet geschift van z’n eigen hartslag?
 31. Je krijgt er zoveel voor terug
 32. Bikini ok, ondergoed nok
 33. halfvol / halfleeg glas -> Waarom staren naar een glas?
 34. Nog nooit heeft het woord ‘jullie’ zo’n zware lading gehad. “Jullie taal’, ‘jullie geloof’, ‘jullie land’. Wat is dat toch ineens, waarom mag je een groep mensen niet meer met ‘jullie’ aanduiden? Okee, soms is het niet leuk “jullie studenten zijn zo lui”, maar er is geen alternatief voor het woord ‘jullie’. Jullie enig idee hoe je politiek correct kan zijn en toch dat woord kan vermijden?
 35. Knorr Geen Idee
 36. opnemen telefoon – voicemail
 37. verslaafd aan smileys

Slecht

 1. Goede planning is alles

  Gelukkig zijn later de lampen ook vervangen, anders had u hier een stukje kunnen lezen over de transformatie van Dommeltunneltje naar binnenstebuiten gekeerde slang.

  Lampen pas later vervangen.

  Inmiddels is de eerste graffitilaag al verwijderd.

  Driedubbele anti-graffiticoating -> dat weten zij niet, en je moet het er nog steeds vanaf boenen.

  Uiteindelijk een leuk initiatief, maar hoe lang blijven ze het Dommeltunneltje vrijmaken van graffiti en hoe lang blijven die lampen schoongemaakt worden? Je hoeft maar naar de vorige status te kijken om te weten dat dit niet zo gaat werken. Over een paar jaar dus toch een slangenhuid.

  Dat is het mooie van goede voornemens: Niemand neemt het je kwalijk als je het er na een jaar bij laat zitten, zolang het een “voornemen” was, en geen betrekking op hun had.

  anti-graffiticoating Werkt misschien leuk bij buitenspul, als de regen het erafspoelt.

  Appeltaart

  Het is nacht. Ik fiets voor de eerste keer sinds het weer open is door het Dommeltunneltje en bekijk de reden voor de afsluiting: de wanden zijn tot schouderhoogte voorzien van een mengsel van lichtgroen, donkergroen, gifgroen en nog meer groentinten, die in vegen van links naar rechts zijn aangebracht. Ik kijk verwonderd rond en probeer de betekenis van deze make-over te achterhalen. Het flauwe schemerlicht van de lampen maakt kennelijk de oermens in mij wakker, want even vraag ik me af of dit symbool moet staan voor een slangenhuid. De tegeltjes dragen hieraan bij door bij mij het idee van schubben bij me op te roepen. Dat, in combinatie met het feit dat ik door een tunneltje rijd, maakt het beeld compleet. Vreemde conclusie natuurlijk, maar het kwam nou eenmaal in me op. Pas aan het eind van het tunneltje schijnen de lantaarnpalen een beetje bij en zie ik dat de rest van de muren en het plafond een blauwtint hebben gekregen die helaas alleen bij helder licht echt blauw is; in alle andere gevallen (zoals in het midden van de tunnel, handig) is het niet meer dan een grauw grijsblauw. Plotseling realiseer ik me dat dit een landschap zou moeten voorstellen. Ik val bijna van m’n fiets van verbazing. Nouja, niet echt, maar u snapt wat ik bedoel.

  G00gle vertelt me dat het de bedoeling is dat mensen zich veiliger voelen in het tunneltje met virtueel uitzicht. Nu, ik kan niet zeggen dat ik zelf ooit een prijs heb gewonnen met de rommel die ik in mijn kantlijnen klieder, maar buitenkunst is voor iedereen, dus toch kan ik het niet laten te vragen: Was dit echt de bedoeling, of was de subsidie op na de grondlaag?

  Een vriendelijk verzoek aan de graffitispuiters om er nog wat moois van te maken. Wolken, bloemen, bomen en vogeltjes graag.

0 Replies to “Column ideeen”